Vuurwerkschade

Het is een mooi zicht: gezelligheid op straat en kleurrijk vuurwerk.
Dit vuurwerk kan echter voor schade zorgen aan onder andere uw auto en woonhuis.

Schade veroorzaakt door ontploffingen van vuurwerk of smeltend en schroeiend vuurwerk is een van buiten komend onheil en dus gedekt bij polissen met een van buiten komende onheilen dekking. Het der Kinderen Prive-Pakket heeft deze dekking standaard.

Uw opstalverzekering dekt brandschade aan de buitenkant van het huis.
Een voorbeeld hiervan is schroeischade aan uw terrasoverkapping ten gevolge van een vuurpijl.

Schade aan ruiten en ander glas is bij sommige verzekeringen niet standaard onderdeel van de opstalverzekering. Hier kunt u zich dan aanvullend voor verzekeren middels de glasverzekering.
Kijkt u dus goed na of glasschade in uw opstalverzekering meeverzekerd is.

Mocht een vuurpijl in uw huis terecht komen dan maakt u aanspraak op vergoeding via uw inboedelverzekering. Denk hierbij aan uw keuken, meubels maar ook kleding en sieraden.

Schade aan uw tuin tuin is bij de meeste verzekeringen uitgesloten.

Bij alle verzekeringen geldt dat u schade die u had kunnen voorkomen niet vergoed krijgt. Als u bijvoorbeeld in huis vuurwerk aansteekt dan spreekt men van schade die u had kunnen voorkomen en zal de verzekering niet uitkeren.

Als schade wordt veroorzaakt door roekeloos gedrag van anderen dan dekt uw verzekering dat wel. U dient dan wel aangifte te doen bij de politie.

Dan kan er nog vuurwerkschade ontstaan aan uw auto. Als u een autoverzekering heeft met alleen een WA-dekking dan krijgt u bij vuurwerkschade niks vergoed.
Heeft u een Beperkte-Casco-dekking dan krijgt u brandschade vaak wel vergoed.
Wilt u echt zeker zijn dat u de meeste schade vergoed krijgt, dan voldoet alleen een All-Risk verzekering.
Misschien is het beste advies de auto gewoon in de garage te zetten of op een plek waarvan u weet dat er geen / weinig vuurwerk afgestoken zal worden.

Als u zelf schade veroorzaakt bij het afsteken van vuurwerk dan wordt dit vaak vergoed door uw AVP (Aansprakelijkheids Verzekering Particulier). Dit geldt ook voor schade veroorzaakt door uw kinderen.

Als u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft of u bent de ongelukkige met vuurwerkschade neem dan contact op met ons kantoor. Wij zijn alleen op nieuwjaarsdag gesloten maar via ons noodnummer kunt u ons in geval van schade altijd bereiken.

Wij wensen u een oudjaarsavond toe zonder schades of ongelukken, dan bent u verzekerd van een goed begin van het nieuwe jaar!

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief