Zonnepanelen verzekeren, is dat nodig?

Je ziet ze op steeds meer daken liggen en misschien heeft u ze zelf ook al: zonnepanelen. Veel mensen vragen zich af of er een aparte verzekering voor zonnepanelen nodig is. Bent u geen eigenaar van de woning waar uw zonnepanelen op liggen? Dan is het verstandig om te kijken of een extra verzekering nodig is. Heeft u een huurwoning en alleen een inboedelverzekering? Dan zijn de zonnepanelen daarop niet automatisch meeverzekerd. Heeft u een eigen woning met zonnepanelen? Informeer dan bij ons of uw opstalverzekering schade aan of diefstal van de zonnepanelen dekt.

Belangrijk punt bij het verzekeren van zonnepanelen is of de zonnepanelen gemonteerd zijn aan het dak of dat ze los op het dak staan. Dat laatste is meestal van toepassing bij een plat dak. Als de zonnepanelen los liggen dan zijn ze geen onderdeel van het gebouw en dan is er een grote kans dat ze niet verzekerd zijn op de opstalverzekering.

Voor schuine daken kunnen er risico’s zijn indien de zonnepanelen op het dak zijn geklikt in plaats van zijn vastgeschroefd. Ook dan is het de vraag of de zonnepanelen onderdeel zijn van het onroerend goed. Laat dit door ons uitzoeken.

  • Zorg er voor dat de verzekerde waarde van uw opstalverzekering wordt verhoogd met de waarde van de zonnepanelen.
  • Zonnepanelen zijn door inbrekers gemakkelijk te demonteren zonder inbraakschade achter te laten.
    Veel verzekeringsmaatschappijen hebben echter als voorwaarde dat er braakschade moet zijn.
  • Sommige verzekeraars sluiten schade bij natuurrampen uit. Maar het grootste risico ís juist een natuurramp, bijvoorbeeld een zeer zware storm of hagelstenen. Laat ons voor u nakijken op uw polis of de opstalverzekering dit natuurgeweld dekt.

Bij vragen kunt u ons telefonisch of per mail bereiken. U mag ook langskomen op ons kantoor, de koffie staat klaar!

 

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief