Op vakantie met de auto? Vergeet uw groene kaart niet!

Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. U vindt op de groene kaart alle benodigde informatie over de auto en over de verzekering. Handig als u een aanrijding heeft gehad. Op het schadeformulier vult u dan alle gegevens in die u makkelijk kunt overnemen van uw groene kaart.

Als u een aanrijding heeft gehad in Nederland kunnen de verzekeraars uw gegevens vinden aan de hand van uw polisnummer. Als de aanrijding in het buitenland plaatsvond en de andere partij niet uit Nederland komt, heeft uw verzekeraar het groene kaartnummer nodig om aan de benodigde gegevens te komen.

De groene kaart is niet verplicht in de EU-landen Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen, Kroatië, Andorra, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar toch is het verstandig uw groene kaart altijd mee te nemen als u naar het buitenland gaat met de auto. Zo heeft u altijd de gegevens van uw verzekering en eventuele hulpverlening bij de hand. Vergeet ook niet om altijd een Europees schadeformulier mee te nemen.

Gaat u er op uit met de caravan en is deze zwaarder dan 750 kilo (totaalgewicht + laadvermogen)? Dan heeft uw caravan een aparte groene kaart nodig. In Duitsland, Polen en Spanje bent u verplicht om de groene kaart van de caravan, aanhanger of vouwwagen mee te nemen.

– Heeft u een groene kaart nodig voor uw caravan of aanhangwagen? Deze vraagt u aan bij de verzekeraar van het
   trekkende motorrijtuig
– Noteer bij een aanrijding altijd het nummer van de groene kaart van de andere partij.

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief