Nationale Inbraakpreventie weken: Hoe veilig is uw voordeur?

In 2017 vonden er bij de politie circa 50.000 aangiftes van inbraken in woningen plaats. Alle reden dus om nog eens aandachtig te kijken naar de maatregelen die huiseigenaren kunnen nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

Als verzekeringskantoor maken wij het helaas regelmatig mee: inbraken in woningen van onze relaties. Telkens weer valt ons op hoe groot de impact is van zo’n inbraak. Zelfs wanneer er tijdens de inbraak niemand thuis was en de verzekering keurig alle schade van de gestolen goederen vergoedt, leidt zo’n inbraak bijna altijd tot de nodige emoties. Het gevoel dat een onbekende door je huis heeft gelopen en dingen heeft meegenomen is heel onplezierig.

Uit recent onderzoek is gebleken dat op dit moment nog steeds meer dan de helft (56,1%) van de voordeuren in Nederland onvoldoende beveiligd zijn tegen inbraak. Dat kan het gevolg zijn van goedkoop beslag waardoor een inbreker zonder al te veel inspanning of lawaai binnen één minuut binnen kan komen.

Inbrekers zijn gek op het zogenaamde ‘flipperen’. Dat gaat heel makkelijk door een plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te steken en op die manier het dagslot naar binnen te duwen waardoor de deur opengaat. Dit kan worden voorkomen door een anti-inbraakstrip te plaatsen. Nog geen 10 % van de huiseigenaren heeft zo’n anti-inbraakstrip. Het ‘flipperen’ kan ook worden tegengegaan door bij het verlaten van de woning, óók overdag, de deur op het nachtslot te draaien.

Van 1 mei tot en met 30 juni, de hele maand dus nog, vinden de Nationale Inbraakpreventie Weken plaats. Verschillende organisaties geven tijdens deze weken extra informatie hoe u uw woning met eenvoudige middelen minder aantrekkelijk kunt maken voor inbrekers. Op deze site vindt u veel praktische informatie en filmpjes die laten zien hoe gemakkelijk inbrekers een deur kunnen forceren. Wij adviseren eens naar deze site te gaan en te kijken of u wellicht tips ziet die u voor uw eigen woning kunt gebruiken. Ook mag u ons altijd benaderen voor meer informatie. Laat dan ook meteen uw inboedelverzekering nakijken door ons.

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief