Kindje op komst?

Gefeliciteerd! Het krijgen van een kindje is een spannende tijd in het leven van u en uw partner.

 Als uw kindje net geboren is, bent u lekker aan het genieten. Dan heeft het in orde brengen van uw verzekeringen geen prioriteit. Daarom is het verstandig dat u vóór de geboorte van uw kind al een overzicht maakt van welke verzekeringen belangrijk zijn én bij welke verzekeringen u uw kind moet aanmelden. Om u hierbij te helpen hebben we de belangrijkste verzekeringen voor u op een rijtje gezet.

Kijk vóór de geboorte van uw kind goed naar de dekking van uw zorgverzekering. Wilt u bijvoorbeeld zonder medische noodzaak in het ziekenhuis bevallen, dan moet uw aanvullende verzekering daarom aansluiten. Let op: uw zorgverzekering kunt u alleen vooraf en per 1 januari aanpassen. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben een meegroei-service, die het mogelijk maakt in speciale gevallen zoals een zwangerschap één keer per jaar uw aanvullende verzekering aan te passen. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan kunt u die vanaf de 1e van de volgende maand afsluiten.

Ná de geboorte van uw kind moet u uw kind bijschrijven op de volgende verzekeringen:

  • Zorgverzekering: Binnen 30 dagen moet uw kind bijgeschreven zijn op de polis van u of uw partner. Uw kind is dan tot 18 jaar gratis meeverzekerd in de basisverzekering én de aanvullende verzekering van één van de ouders. Als uw zorgverzekering bij ons loopt, kunnen wij dit voor u regelen.
  • Inboedelverzekering: De waarde van uw inboedel stijgt waarschijnlijk door bijvoorbeeld de spullen in de babykamer de kinderwagen die u koopt. Controleer of het bedrag van uw inboedelverzekering nog overeenkomt met de nieuwe situatie. Als u garantie tegen onderverzekering heeft, moet er een nieuwe inboedelwaardemeter ingevuld worden. U bent dan verzekerd voor de extra spullen én voor het speelgoed wat later gaat komen.
  • Autoverzekering: De verzekering van uw auto is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Mocht u deze nog niet hebben: een ongevallen-inzittendenverzekering of een schadeverzekering voor inzittenden is zinvol voor álle inzittenden van uw auto. Daaronder valt natuurlijk ook de nieuwe spruit. Neem contact met ons op als u dit wilt regelen.
  • Reisverzekering: Als u een doorlopende reisverzekering heeft, vergeet dan niet om uw kind bij te laten schrijven op de polis. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd, bij andere moet u direct premie gaan betalen.
  • Uitvaartverzekering: Meld ook hier uw kind aan. Bij sommige verzekeraars is het meeverzekeren van uw kind gratis. Andere verzekeraars berekenen extra premie. Kijk goed na hoe dat bij uw uitvaartverzekering zit. Wacht niet te lang na de geboorte met het aanmelden, anders moet er misschien een gezondheidsverklaring ingevuld worden.
  • Overlijdensrisicoverzekering: Met de komst van een baby kan een overlijdensrisicoverzekering een prettige gedachte zijn. Als u of uw partner overlijdt, wilt u dat de financiële gevolgen voor uw gezin afgedekt zijn.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: Deze verzekering dekt de schade die u, uw partner of uw kind toebrengt bij personen of bij spullen van anderen. Voor de dekking en premie is de gezinssituatie belangrijk. Geef gezinsuitbreiding dus zo snel mogelijk door.
  • Rechtsbijstandverzekering: Met kinderen (en vooral als deze ouder worden) zijn er meer situaties waardoor u in een juridisch conflict terecht kan komen. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering, geef dan na de geboorte van uw eerste kind aan dat uw gezinssamenstelling is veranderd.

Wilt u graag hulp van ons? Bel, mail of kom langs op ons kantoor. Samen zetten we alles op een rijtje, zodat u onbezorgd én goed verzekerd kunt genieten van uw kind.

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief