Is de achterdeur van uw woning ook de zwakke plek?

Tijdens de wintermaanden is het vroeg donker buiten; nog voordat u terug bent van uw werk.
Voor inbrekers een goed moment om toe te slaan en uw woning binnen te dringen.

Recent onderzoek toont aan dat inbrekers negen van de tien achterdeuren binnen 3 minuten kunnen openbreken. In een kwart van de gevallen is het hang- en sluitwerk zo slecht, dat een inbreker met alleen een schroevendraaier en een tang al snel binnen staat.

Vorig jaar vonden 55.000 woninginbraken plaats. In de praktijk vervangen veel mensen de gestolen goederen door nieuwe goederen. Dit weten de inbrekers ook. Het komt dan ook regelmatig voor dat inbrekers enkele maanden na de eerste inbraak terugkomen, opnieuw hun slag slaan en spiksplinternieuwe goederen meenemen.

Ons advies is om voor goed hang- en sluitwerk te zorgen. Meer informatie vindt u op http://stichtingnipw.nl/check/. Ook is het verstandig om bij uw achterdeur verlichting aan te brengen die automatisch aangaat wanneer het donker wordt. Het energieverbruik van ledlampen is heel laag, waardoor de kosten ook laag blijven. Met extra verlichting en goed hang- en sluitwerk verlaagt u aanzienlijk de kans dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak.

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief