Veel hagel- en waterschade in onze regio

Vorige week werd onze regio zwaar getroffen door een hevig onweer. Er viel op zeer korte tijd overvloedig veel regen en enorm dikke hagelstenen.

Indien u hierdoor schade heeft opgelopen is dat voor u een erg onaangename gebeurtenis.

Wij hebben de afgelopen week enorm veel schademeldingen ontvangen. Onze telefoon stond de eerste dagen na het onweer geen minuut stil. Vrijdagmorgen zijn we direct met ons hele team op pad gegaan om iedereen die werd getroffen te bezoeken en de eerste vaststellingen te doen. Na een paar dagen is iedereen bezocht en zijn we nu volop bezig met het behandelen van de dossiers.

Vanwege de grote drukte bij onze schade-afdeling en de schade-herstelbedrijven kan het zijn dat u te maken krijgt met langere wachttijden dan dat u gewend bent.

Als het u wat lang duurt, of u heeft vragen over de afhandeling, neemt u dan met ons contact op. Wij zijn er om u te helpen. En dat doen we graag, óók als het druk is.

Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen:

  • Ik heb schade aan mijn woning, dak, dakpannen, glas:
    Loopt uw woning zelf schade op, dan hangt het ervan af wie de schade vergoedt. Als u een huurhuis heeft, draait de verhuurder op voor de kosten. Heeft u een koopwoning dan kunt u een beroep doen op uw opstalverzekering.
  • Ik heb schade aan mijn inboedel:
    Als uw inboedel schade oploopt doordat er water de woning binnendringt, kunt u meestal vanuit de inboedelverzekering een vergoeding krijgen. Is er sprake van een lekkage die ontstaan is door achterstallig onderhoud? Of is er waterschade doordat u tijdens een hevige regenbui een raam open heeft laten staan? Dan zijn uw spullen niet verzekerd.
  • Ik heb schade aan mijn auto:
    Dit is afhankelijk van de dekking die u gekozen hebt voor uw autoverzekering. Heeft u alleen een WA dekking afgesloten dan krijgt u de schade niet vergoed.
    Kent uw polis een uitgebreidere dekking, dan vergoeden de meeste verzekeraars de schade. Wel kan het zijn dat u een eigen risico moet betalen. Een terugval in No-Claim is niet van toepassing, omdat dit onder de beperkt-casco dekking valt.
  • Ik heb schade aan mijn tuin:
    De meeste verzekeraars vergoeden geen schade aan uw tuin of spullen die u in uw tuin hebt staan.
  • Wat is mijn eigen risico:
    Dit verschilt van polis tot polis en is dus niet algemeen te zeggen. Neem contact met ons op als u hierover vragen hebt.

Tips:

  • Maak foto’s van uw schade.
  • Houd zelf goed bij hoeveel uren u hebt besteed aan het opruimen van de schade.
  • Bewaar bonnetjes en facturen.

Algemeen:

  1. Sluit ramen en deuren goed af;
  2. Controleer of zonneschermen, markiezen, rolluiken en dergelijke goed bevestigd, opgerold, ingeklapt of gesloten zijn;
  3. Controleer of dakpannen niet losliggen of verschoven zijn. Waaien er weleens dakpannen van het dak? Zet nieuwe pannen dan vast met pannenhaken;
  4. Controleer eens per jaar het bevestigingsmateriaal van dakkoepels en golfplaten. Door druk en zuiging van de wind gaan de bevestigingen weleens loszitten;
  5. Controleer bij platte daken of de randen van het dak en de daklagen nog goed vastzitten. Daarmee voorkomt u dat de wind eronder slaat en het dak of een deel ervan eraf blaast.
    Niet alleen onderdelen die direct met uw gebouw verbonden zijn kunnen door extreme wind schade veroorzaken. Ook elementen buiten uw gebouw kunnen dat. En die hoeven niet alleen schade aan uw eigen bedrijf te veroorzaken, maar ook bij de buren.
  6. Laat daarom losse goederen, materialen of terrasmeubilair niet buiten staan. Sla ze binnen op of op een beschutte plek. Kan dat niet, veranker ze dan zodat ze niet wegwaaien.
  7. Verwijder oude of ongezonde bomen en rotte delen van bomen. Snoei overhangende takken. Dan kunnen die niet tegen het gebouw vallen of waaien.

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief